top of page
StepByStepVFX3D_Comfort5.jpg

showcase vimla.

The story behind.

VIMLA - INVASOFOBI

Höga krav, tekniska svårigheter och visuell noggrannhet å ena sidan. Budget å andra. Läs om Swedish Frames samarbete med några av landets skickligaste kreatörer, som till slut gav resultatet vi önskade!

Category_Anchor

Vimlas största satsning hittills! 
TV, Digital Out Of Home, Print och Soc Media

Har du också invasofobi?
Med Vimla kan du stoppa alla oönskade samtal

vimla_paraply_lowres.jpg

Idé, koncept och PR: New Normal


Mediebyrå: Hearts & Science


Webbyrå: Earth People


Filmproduktion: Swedish Frames AB


Fotograf: Johan Nordström fsf, Patrik Lindén


VFX Director: Simon Karlsson


AD: Jakob Westman

Regi: Jonatan Kruse

Operatören Vimla säljer mobilabonnemang. Strategin har sedan starten varit att kommunicera mycket och ofta till en ung och trendkänslig målgrupp. Färg och form har hela tiden varit ledord, och sedan AD:n Jakob Westman (New Normal / Haus) tog det grafiska rodret har huvudpersonerna varit en familj stiliserade karaktärer med enorma huvud i en skruvad värld.

 

”Invasofobi” – det skapade ordet som beskriver skräcken för okända samtal. Olusten att besvara nummer man inte känner till är utbredd hos målgruppen. Vimla erbjuder en lösning av avancerad nummerpresentation. Kampanjen vill kommunicera problemet och lösningen för sin målgrupp.

vimla_set4.jpg

Målbild och metod – i en produktion som ’Vimla Invasofobi’ är nyanserna bestämda veckor före inspelning. Kraven på filmteamet är höga, tidspressen stor. En scen ska byggas, optimeras och rivas samma dag. Trettio perfekta sekunder film blir underlaget för veckor av efterproduktionsarbete.

 

En måltavla blir flera. Moderna kampanjer innefattar ofta flera fönster som TV, print, sociala media samt DOOH (Digital Out Of Home). Att film och bild redan från början anpassas för att möta önskemålen är centralt – ofta står liggande och stående monitorer sida vid sida på inspelningsplats.

Nöjd kund? Telenor som äger Vimlakonceptet ökade sin nyregistrering med 43 % under kampanjveckorna. Varumärkeskännedomen mättes till +64 % veckorna efter.

 

Nya produktioner med kreatörerna bakom kampanjen är redan planerade. En nöjd kund handlar om upplevelse och resultat. I produktionen ”Vimla Invasofobi” lyckades vi tillfredställa båda.

Resumé - Vimla gör största kampanjen hittills - lanserar ny tjänst med fobi

Jakob Westman - Vimla Filter

THE VIMLA WONDER – VFX BREAKDOWN

Nyfiken på trixen bakom en VFX-produktion? Möt magin bakom produktionen i denna breakdown från “Vimla Filter"


(Agency Kärnhuset, Art Director Jakob Westman, DoP Johan Nordström,
Senior VFX artist Simon Karlsson, Director Jonatan Kruse)

bottom of page