top of page

showcase dmec.

The story behind.

EU-SCORES / DMEC

Idén är havsbaserad vind-, sol- och vågkraft i samverkan. Holländska DMEC vill med sitt EU-SCORES undersöka, utveckla och förverkliga idén med storskalig energiproduktion till havs.

 

Men att fotografera jättelika energiparker till havs innan de existerar är inte möjligt. Istället fick StoryTech® uppdraget att skapa modeller och fotorealistiska renderingar.

Category_Anchor
DEMEC_02.png
DEMEC_01.png

En bild säger mer än tusen ord. Men att fotografera vindkraftverk och enorma solceller som inte finns är omöjligt, därför fick svenska StoryTech® (Swedish Frames) uppdraget istället. Resultatet blir fotorealistiska bilder på energiparker till havs – men hur är det möjligt?

 

DMEC beställde en modell. Utifrån deras instruktioner bygger våra artister upp en exakt miljö med böljande hav, roterande vindkraftverk och solpaneler i dagsljus. Allt i 3D-datorn redo för att fotograferas eller filmas digitalt när det är dags. Metoden är prisvärd – vi lägger tid på att bygga modellen noggrant men kan sedan förse kunden med mängder av olika stillbilder, filmklipp och illustrationer under lång tid.

 

DEMEC_05.png

Hur ser det ut? Ingen vet riktigt, för ingen har provat. Solcellsparker stora som fotbollsplaner har aldrig monterats i havet förut. Ändå ger våra bilder en väldigt god idé om hur det kan bli.

 

Våra artister har alltid tät och kollegial kontakt med ingenjörerna för att säkerställa att även detaljerna blir korrekta.

DMEC (Dutch Marine Energy Centre) har flera spännande projekt på gång.

 

Läs mer om EU-Scores (European Scalable Offshore Renewable Energy Source) här:

EU-scores.png

Vad händer nu? DMEC kan börja använda sina bilder. Var de vill, när de vill. De kan återkomma till oss när det är dags för film, illustration eller till och med VR.

 

Vi skapar framtiden tillsammans. Det kallar vi Tales of Tomorrow.

bottom of page