top of page
Phoenix_Bio_Dailie_010623_Denoised beauty_0000_jpg.jpg

showcase Phoenix Biopower

Category_Anchor

uppdraget

Kunden står inför intensiva finansieringsomgångar och expansiv tillväxt. Intresset för förnybar energi är större än någonsin. Men hur visar man storskaliga planer när allt som finns är text och beräkningar? Swedish Frames är mästare på att visualisera ingenjörernas arbete. Detta är historien om hur vi gick från detta - till detta - på mindre än en månad!

kund

 

format

Phoenix Biopower

 

Konceptdesign
3D-visualisering

Stillbilder

Film

Render showing a CAD-file of a biomass power plant
Render showing an overview over a biomass power plant

Från CAD till Hollywood!

Vi gör inte om ingenjörernas arbete, utan börjar med befintliga CAD-modeller när vi skapar våra scener. Samarbetet mellan ingenjörer och Swedish Frames 3D-designers är nära, med ständiga samtal och möten om designdetaljer. 

CAD från kund

Final render

resultatet

Render showing an overview over a biomass power plant surrounded by forest
Render showing an overview over a biomass power plant surrounded by forest

Phoenix Biopower utvecklar en avancerad teknologi som optimerar hela processen att omvandla biomassa till värme och användbar energi. Deras mål är att introducera sina metoder på global nivå, i en värld med ett brådskande behov av omdefinierad energiproduktion. Phoenix Biopowers planer är stora - de är realistiska - men vid den tiden hade de inget att visa förutom ekvationer.

 

Vi hade intrycket att kunden var ganska skeptisk. Vi hade aldrig arbetat tillsammans tidigare, de hade flera kritiska presentationer som väntade och bara våra löften - detta kommer bli bra. Detta kommer att bli fantastiskt... Men vad händer om det inte blir det?

Screenshot from a video from Phoenix Biopower

bakom kulisserna

Skalan är helt galen. En vanlig dator har inga problem med att rendera en skruv. Kanske en burk. Men en komplett storskalig anläggning med krav på pixelperfekta detaljer? Teamet hade inte bara konstnärliga och tekniska utmaningar, utan kämpade också mot tiden. Hur skulle vi lyckas rendera allt till deadline?

Render showing an overview over a biomass power plant

När vi formar gigantiska anläggningar som dessa skapar vi inte bilder eller videor - utan modeller. Som Lego eller gamla Märklin - men i datorer. När det är klart kan vi skapa vad som helst kunden kräver. En video, en serie stillbilder eller en VR-upplevelse? Inga problem! Vi kan till och med ge dig en filmisk rundtur eller ta dina bilder med en virtuell drönare!

Världen förändras, och vi berättar de berättelser som behövs. Nästan alltid med högkvalitativt visuellt material. Phoenix Biopower formar sin egen framgång - men kanske med lite hjälp av våra ansträngningar. Eller vad tror du?

teamet

Kund: Phoenix Biopower


Filmproduktion: Swedish Frames AB

Producent: Jonatan Kruse

 

3D Supervisor: Simon Karlsson

3D Generalist: Johanna Gåhlin

3D Generalist: Anastasia Matuszewski

bottom of page