Aula Rolls Roycebygge för vetgiriga studenter

Bakom dörren framför mig utbildas Sveriges och världens bästa läkare, doktorer och medicinare. Kunskapen som räddar ditt hjärta, din dotters lungor eller mammas höfter kan komma härifrån – diskussionen som födde idén kan starta härinne. Bakom dörren på Karolinska Institutet i Flemingsberg medverkar hundratals mikrofoner och högtalare för att göra det möjligt. Välkommen till föreläsningssalarnas Rolls Royce och en rundtur bakom kulisserna!

Peter Allestam och Joakim Hovander visar runt bakom kulisserna på KI.

Ett café i Stockholms söderområden, Huddinge sjukhus ett stenkast härifrån. Jag har köpt en gigantisk blåbärsbulle trots att jag inte borde, den står för hela dagens kalorier. Exakt hur elak den är begriper jag inte, men vill jag veta går jag bara tvärsöver gatan och in i Karolinska Institutets domäner. Hamnar jag på rätt föreläsning kommer den handla om just den kemiska processen bakom blåbär och socker och smör som jag borde undvika.

-Karolinska Institutet är det av Sveriges universitet som rankas högst i världen, och huvuddelen av undervisningen sker här Flemingsberg.

Peter Allestam är projektledare för superbygget, han möter upp med kavaj och blåblommig skjorta.

-Det är roligt att man låtit oss lägga ribban högt och satsa på det allra bästa, konstaterar Peter medan jag guidas runt i de futuristiska lokalerna. Föreläsningssalen sväljer 220 studenter, och målsättningen har varit att ge dem de absolut bästa förutsättningar man kan uppbåda...Läs hela texten på www.tidningenmonitor.se

SELECTED CUSTOMERS:

© Copyright Swedish Frames AB 2014-2021. All Rights Reserved. www.swedishframes.se / www.facebook.com / swedishframes / info(a)swedishframes.se

Bohusgatan 19 - 21 116 67 STOCKHOLM, Sweden - Org nr 55 68 85-4623

  • Facebook
  • Vimeo
  • Linkedin
  • Instagram